Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Εσύ με ποιον τα ´χεις;Κάποιοι τα έχουν με το σύστημα, κάποιοι άλλοι με τους μπάτσους, κάποιοι άλλοι πάλι με την θρησκεία και κάποιοι άλλοι απλά με την τύχη τους.

Υπάρχουν και άλλοι που νιώθουν αδικημένοι και τα βάζουν με όλα και όλους, κάποιοι γνωστοί μου όμως τα ´χουνε με τους Αμερικάνους (αυτοί φέρουν ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση λένε) ενώ κάποιοι άλλοι γνωστοί μου πάλι τα ´χουνε με τους Γερμανούς και κάποιοι άλλοι γνωστοί μου πάλι δεν μπορούν να βλέπουν έγχρωμο άνθρωπο (αυτήν την ορολογία ποτέ δεν την κατάλαβα, τηλεόραση είναι και τους λένε έτσι;)

Κάποιοι άλλοι γνωστοί μου πάλι (έχω πολλούς γνωστούς) τα ´χουνε μ´ αυτούς που ακούνε ¨ποπ¨ κι ο γείτονας μου ο Ντίνος τα ´χει με την Κλαίρη (δεν τους βλέπω να κρατάνε και πολύ όμως)

Εμένα πάλι δεν μου την σπάει και δεν τα ´χω με κανένα από όσα προανάφερα και θα σου εξηγήσω το γιατί φίλε αναγνώστη. Ας πάρουμε τα πράγματα απ´ την αρχή όμως ένα ένα. 

Το σύστημα (που φαντάζομε και σένα σου την σπάει) ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένα μάτσο σκατά γιατί αποτελείτε από χέστηδες. Δώσε βάση γιατί όταν λέω ¨χέστηδες¨ δεν εννοώ τους πολιτικούς ή οπουδήποτε μπορεί να πάει το μυαλό σου. Όταν λέω χέστηδες συμπεριλαμβάνω κι εσένα (κι άλλους τόσους σαν εσένα) μέσα γιατί είτε το θέλεις είτε όχι αποτελείς και είσαι μέρος του συστήματος. Εχτός του ότι είσαι μέρος του συστήματος όμως, είσαι εσύ ο ίδιος που δημιουργάς το σύστημα γιατί εσύ αποφασίζεις πιοι θέλεις να σε ¨κυβερνάνε¨. Κι όσο ανέχεσε να σε ¨κυβερνά¨ κάποιος βγάλε το σκασμό και μην μου λες πως για όλα τα βάσανα σου φέρει ευθύνη το σύστημα. Το μόνο που σου την σπάει είναι γιατί το σύστημα δεν σου δίνει λίγο από το σκατό του να φας.

Τους μπάτσους δεν τους γουστάρω ούτε εγώ αλλά δεν τα ´χω μαζί τους γιατί όταν δεν γουστάρω κάτι για εμένα είναι σαν να μην υπάρχει οπόταν δεν δίνω καμία σημμασία στην αθλιότητα του οποιουδήποτε κακομοίρη που προσπαθεί να πουλήσει μούρη γιατί ¨έχει την ψευδαίσθηση πως είναι η εξουσία¨.
 Τώρα εσένα γιατί σου την σπάνε άτομα κατώτερης νοημοσύνης απ´ την δική σου δεν καταλαβαίνω. Δεν το βλέπεις ότι είναι χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι μαζί τους; Γράψε τους στα παπάρια σου κι άσε τους στην κοσμάρα τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι το τρανό παράδειγμα, το μεγαλύτερο επιχείρημα να πείσεις κάποιον ότι η θεωρία του Δαρβίνου έχει νόημα και βάση.

Εσένα τώρα που σου την σπάει η θρησκεία πρέπει να καταλάβεις ότι όλες οι θρησκείες από αρχαιότατον χρόνο μέχρι και σήμερα έχουν νόημα και πολύ σοφία μέσα, έχουν παραδείγματα προς μίμηση και μπορούν να σου περάσουν τα κατάλληλα μηνύματα περί ζωής και παθών -ανθρωπίνων πάντα-. 

Το να τα έχεις με το μεγαλύτερο μάρκετινγκ όλων των εποχών (εννοώ την εκκλησία) και τους μητροπολίτες, τους αρχιεπισκόπους κι όλα αυτά τα αρχίδια με τους χρυσούς σταυρούς που στην πούτσα τους γράφουνε τον πλησίον τους (συγχωρέστε με για την έκφραση) ή με κάτι ελεεινούς που είναι τόσο άρρωστα φανατισμένοι που αν τους ζητήσουν θα δώσουνε και τη ζωή τους για τον αιώνιο παράδεισο το δέχομαι όμως το να τα βάζεις με την θρησκεία δεν λέει, είναι γελοίο κι ανάρμοστο όχι ότι πιστεύω κάπου, -προς Θεού δηλαδή- αλλά δεν σου φταίει κανένας Θεός άμα είσαι ένας μαλάκας που μόνο μαλακίες ξέρει να κάνει.

Τώρα εσύ που τα βάζεις με την τύχη σου συνέχισε να τα βάζεις. Άμα δεν μπορείς να δεις αισιόδοξα την ζωή ή να κανείς τις κατάλληλες κινήσεις στην ζωή σου τότε θα ´σαι πάντα ένας άτυχος γαμημένος φουκαράς. Α! και γκαντέμης βέβαια. Συν Αθηνά και χείρα κίνει ρε. 

Αλλά ας περάσουμε στην επόμενη κατηγορία

Το να τα βάζεις με όλους είναι άσχημο πράμα. Το να τα βάζεις με όλα είναι ακόμη χειρότερο. Το να τα βάζεις όμως με όλους και με όλα ίσως είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος στον ίδιο του τον εαυτό γιατί αυτόματα μπαίνει σε μια ζωή γεμάτη φθόνο, μίσος και μια τεράστια μοναξιά χειρότερη κι από εκείνο το βιβλίο (που δεν διάβασα) για τα 100 χρόνια μοναξιάς. Όλοι μας έχουμε ανάγκη να συναναστρεφόμαστε και να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που αγαπάμε, που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε. Τώρα αν εσύ έχεις πρόβλημα κατωτερότητας και είσαι γεμάτος με κόμπλεξ (ναι, σε εσένα μιλάω) πήγαινε σε μια γωνιά, ψόφα και μην μας ζαλίζεις τα παπάρια.

Όσο για τους γνωστούς μου; Από που να αρχίσω και που να τελειώσω. Τους φταίνε οι Αμερικάνοι αλλά ντύνονται και φέρονται σαν αυτούς, αγοράζουνε Αμερικάνικα προϊόντα, τρώνε από Αμερικάνικα φαστ-φουντάδικα, πίνουνε Αμερικάνικα αναψυκτικά, βλέπουνε Αμερικάνικο κινηματογράφο και ακούνε Αμερικάνικη μουσική αλλά παρόλα αυτά όσα προανάφερα μισούνε τους Αμερικάνους όπως κάτι άλλοι γνωστοί μου που μισούν τους Γερμανούς λόγω εκείνου του μουνιού που είχε ένα μικροσκοπικό μουστάκι και ένα πιο μικροσκοπικό πουλάκι ή λόγω εκείνης της φραγκόκοτας που κάνει ταξίδια ανά την Ευρώπη και κάνει ελεημοσύνη να ταίσει τα ζωντανά της αλλά μόλις πάνε ένα ταξιδάκι στην περίφημη Berlin μένουν μαλάκες.

Όσο για τους επόμενους γνωστούς μου που τα ´χουνε με τους έγχρωμους πολύ θα θελα να τους τα φέρει βόλτα η ζωή και να δουν τον γιο τους με καμιά έγχρωμη γκομενάρα ή ακόμα καλύτερα να δουν την κόρη τους με ´κάνα από κείνα τα θηρία της Νοτίου Αφρικής και να πάθουνε κάνα ¨έγχρωμο¨ εγκεφαλικό έτσι μπας και πιάσουνε το νόημα. 

Τώρα οι γνωστοί μου που τα ´χουνε με την ¨ποπ¨ ίσως δεν ξέρουν και τόσο τι τους γίνετε γιατί σαν είδος η ποπ έχει βγάλει ωραία τραγούδια (δεν λέω, εντάξει έχει και καφρίλλες, αλλά καφρίλλες έχει και η ροκ, όμως ας έρθω στο θέμα μου) και είναι λάθος να την σνομπάρεις γιατί υποθέτεις ότι ένας Χατζηγιάννης και μια Βανδή είναι ¨ποπ¨. Αυτοί οι δύο που σου προανάφερα δεν υπάρχουν στον μουσικό χάρτη και με κάτι μαλακές σαν και ´σένα να τους κατατάσεται σε ένα είδος που ακόμα κι Beatles έγραψαν διαχρονικότατα χιτάκια στο όνομα του, είναι σαν να τους δίνεται μια αξία που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να την έχουν.

Τώρα όσο με τον Ντίνο που τα ´χει με την Κλαίρη νομίζω είναι χάσιμο χρόνου και για τους δύο. Εγώ δεν θα έμπαινα καν σε τέτοια διαδικασία αλλά ας γαμιέται ο εγωισμός ο ανθρώπινος που κάποτε σε βάζει να περνάς τα πάνδεινα απλά και μόνο για να νιώσεις έστω και για ένα λεπτό ότι είσαι ¨νικητής¨ αλλά αύριο όταν γυρίσεις να κοιτάξεις το χθες καταλαβαίνεις ότι μόνο ρεζίλι έγινες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου