Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Υπάκουος Σκύλος

Αυτό που με συνθλίβει περισσότερο είναι ότι πρέπει να ´μαι υπάκουος. Υπάκουος γιος, υπάκουος φίλος, σύντροφος, υπάλληλος, μαθητής, εραστής, πολίτης, πελάτης. Μα τι στα σκατά θέλουν από μένα; Να εκπληρώσω τα θέλω τους;
Η μαλακία είναι ότι όλοι κάτι περιμένουν από εσένα χωρίς να λένε τι, κι αυτό σε τρελαίνει, σε κάνει να νιώθεις ένοχος για κάτι που δεν έκανες και που υποτίθετε σύμφωνα με τους άλλους θα έπρεπε να κανείς.

Αλλά που να ξέρω εγώ ο μαλάκας τι θες να κάνω για να νιώσεις εσύ ο γονιός, ο φίλος, η γκόμενα, ο δάσκαλος, το αφεντικό, ο μπάτσος, ο μαγαζάτορας, ο συνάδελφος εντάξει άμα δε μου λες τι θες από ´μένα;

Λες και έχουν όλοι κάποιους αόρατους-άγραφους κανόνες που δεν πρέπει να τους παραβαίνεις αλιως την έβαψες.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν σε αποδέχεται γι´ αυτό που είσαι, κανένας δεν γουστάρει τους τρόπους σου, τις γνώσεις σου και προπάντων κανένας δεν είναι ευτυχισμένος με την ευτυχία σου ούτε λυπημένος με την λύπη σου-το αντίθετο θα ´λεγα-.

Δεν τους νοιάζει αν είσαι καλά ή όχι μάγκα μου πως αλιως να σου το πω για να το καταλάβεις επιτέλους. Τους ενδιαφέρει μόνο να τους είσαι πιστό σκυλί και να κουνάς την ουρά σου μόλις τους βλέπεις. Θέλουν να χειρίζεσαι και να αντιδράς στις καταστάσεις όπως τις χειρίζονται αυτοί, δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη σου ούτε αν έχεις ή όχι να φας.

Έτσι κι αλιως στο τέλος της ημέρας αν είσαι σύμφωνα μ´ αυτούς πιστό σκυλάκι θα σου δώσουν ένα κόκκαλο να μασήσεις προς ένδειξη του τι καλός φίλος, γιος, εραστής, πελάτης, υπάλληλος, μαθητής, αδερφός, πολίτης είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου